Спа етикет

Когато посещавате нашия спа център ...

Кога да пристигна.
Моля, заповядайте минимум 10- 15 минути преди уговорения час, за да се възползвате пълноценно от Вашето спа преживяване. След като се подготвите за планираните процедури, можете да се насладите на чаша прекрасен чай, както и да се потопите в приятната атмосфера на ДзенСпа центъра. Късното пристигане може да бъде в конфликт с други планирани ангажименти и може да попречи на спокойното провеждане на процедурата.

Какво да нося по време на процедурите.
Подберете удобно за Вас облекло. За всяка процедура получавате халат, хавлиена кърпа, еднократно бельо и еднократни чехли. Разполагаме с мъжка и женска съблекалня . Персоналните шкафчета са със заключваща система и се предоставят на разположение без допълнително заплащане за съхранение на личните Ви вещи. Моля , оставяйте ценните си вещи в сейф на спа рецепция .

Анулиране на резервациите.
Нашите служители са ангажирани и са на разположение на всички наши клиенти по време на насрочената терапия. Спа центърът изисква минимум 2-часово предизвестие ако имате намерение да се откажете от услугата. Запазваме си правото да бъдете таксувани с такса за анулиране в размер на 20 лв. при неспазване на горепосочения срок.

Здравна информация.
Информацията за Вашето здравно състояние е изключително важна за правилен подбор на процедура и определяне на евентуални противопоказания. Ние гарантираме строга конфиденциалност според най-добрите професионални стандарти.
Моля, информирайте Вашия терапевт ако сте бременна, имате сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане, травми , остри болки, онкологично заболяване, инфекция, нарушения на кожата или всякакви други медицински проблеми. Ако имате някое от състоянията, изброени по-горе, ние Ви препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар преди насрочване на всякакви спа и масажни процедури.
Моля да предвидите достатъчно време, за да обсъдите всички здравни съображения с терапевта си преди началото на уговорения час. Това ни дава възможност да Ви предоставим цялостна процедура, съобразена с Вашите специфични нужди.
Употребата на алкохол преди или веднага след масаж и спа процедури не е препоръчително.

Индивидуален подход
Индивидуалният подход и адаптирането на спа процедурите според вашите потребности и очаквания е основен принцип в ДзенСпа.
Съветваме Ви да зададете всички въпроси, които имате, преди началото на процедурата, така че да можем да Ви помогнем да бъдете напълно наясно с избора си преди да започнем.
Вашето мнение за степента на вашата удоволетвореност от нашите услуги, за ситуации, които може да са били неприятни за вас, за масажни техники, които не сте искали и т.н., е много важно за нас.

Разговор
Много хора предпочитат тишина по време на своите сесии за повишаване на дълбокото чувство на спокойствие и релаксация, което е съществен аспект на процедурите.
Ако обаче желаете, моля не се колебайте да разговаряте по всяко време на терапията. Наистина, ние винаги окуражаваме обратната връзка по време на процедурите, за да можем да отговорим на Вашите нужди и очаквания.

Лично пространство.
В ДзенСпа изцяло уважаваме Вашето лично пространство. Във всички случаи Вашите изисквания ще бъдат спазени. Ние ще използваме подходящи техники и облекло. По време на процедурите за тяло ще бъдете покрити с кърпа или друга наметка през цялото време. При масажиране на съответната част от тялото, тя ще бъде отвита, а след приключване или преминаване към друга част на тялото, отново покрита. Интимните части ще останат покрити през цялото време на процедурата. Повечето хора предпочитат да отстранят всички дрехи, но Вие можете да изберете да носите бельо, когато сметнете за добре. Ако предпочитате да останете напълно облечени, алтернативни начини като тайландски масаж или спорт , могат да се използват на мястото на традиционните шведски-базирани процедури.

Компетенции
Всички терапевти в Дзен Спа имат необходимата квалификация и правоспособност за извършване на дейността.
Масажът е система за укрепване на здравето, която да насърчава баланса на тялото и ефективното му функциониране като стимулира естествените възстановителни процеси и намалява напрежението в мускулите. Въпреки това тези методи не могат да се използват за диагностика или лечение на всяко специфично, съществуващо състояние без писмено разрешение от лекаря Ви.
Има ситуации, които могат да възникнат по време на терапията, при които терапевтът може да поиска те да бъдат оценени от друг специалист. Терапевтите ни не работят в рамките на параметрите на лицензираните медицински специалисти. Ето защо масажистите не диагностицират или предписват лечение за конкретен орган или дисфункция, нито са в състояние да осигурят лечение за специфично състояние.
Масажът е система за поддръжка, а ползите са кумулативни. За да се намали физическия стрес, който се натрупва в организма, се препоръчва по един масаж седмично. Ежеседмичните процедури в съчетание с лечебно разтягане и други методи за самопомощ, обикновено са достатъчни. Месечни срещи са от полза за тези, които целят ефективно управление на стреса. Случайни, единични терапии осигуряват временно облекчение на симптомите, но кумулативното въздействие на терапевтичения масаж се губи ако масажът не се използва редовно.

Масаж за деца / непълнолетни лица
Родител или настойник трябва да присъства на първоначалното съгласуване на процедурите за всеки клиент на възраст под 18, за да подпише формуляр за съгласие. Нашият терапевт ще посети с родителя и детето стаята за процедури, в която ще отидат и по време на масажа. Терапевтът ще може да отговори на всички въпроси, които имате. Родителят може да присъства в залата по време на масажа.

Плащане за услугите
Заплащането на услугата се извършва след приключването на процедурата. Ние приемаме плащане в брой или с кредитни / дебитни карти. За гости на хотела стойността на ползваните услуги може да бъде начислена към сметката на стаята и платена при напускането.